مجله دکتر مایکو

سعی داریم با دکتر مایکو به مهم ترین نکات سلامت و پزشکی بپردازیم تا در داشتن زندگی بهتر شما را همراهی کنیم.

مجله دکتر مایکو

سعی داریم با دکتر مایکو به مهم ترین نکات سلامت و پزشکی بپردازیم تا در داشتن زندگی بهتر شما را همراهی کنیم.

مجله دکتر مایکو

در بلاگ دکتر مایکو، سعی داریم که شما را در داشتن زندگی سالم و بدون بیماری همراهی کنیم. با ما همراه باشید تا این نکات ارزنده را به صورت خلاصه و مفید در اختیار شما بگذاریم.

  • ۰
  • ۰

اختلال دوقطبی چیست؟

اختلال دوقطبی (که قبلاً به عنوان بیماری شیدایی-افسردگی یا افسردگی شیدایی شناخته می شد) یک اختلال خلقی -شخصیتی در سلامت روان انسان است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطوح انرژی، الگوهای تفکرورفتار می شود. این جابجایی‌ها می‌توانند ساعت‌ها، روزها، هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشند و توانایی شما را برای انجام کارهای روزمره مختل کنند. بیماری اختلال دو قطبی باید توسط یک متخصص اعصاب و روان و روانپزشکی درمان شود.

 

اختلال دوقطبی چیست

 

انواع اختلال دو قطبی

انواع مختلفی از اختلال دوقطبی وجود دارد که شامل نوساناتی در خلق و خوی انسان است که به عنوان دوره های هیپومانیک نامیده می شود.افرادی که مبتلا به اختلال دوقطبی همیشه درحالت شیدایی یا افسردگی نیستند. انها در دوره هایی که به صورت طبیعی برای انها حالت شیدایی را ایجاد میکند،خلق و خوی شان تغییر می کند.

دوره های اختلال دوقطبی یا شیدایی

یکی از ویژگی های اصلی اختلال دوقطبی دوره های شیدایی است. برای درک کردن ویژگی های اختلال دوقطبی ، باید حداقل شخصی را که در زندگی خود دچار شیدایی شده است را به مدت یک ماه دیده باشید تا به ویژگی های این اختلال پی ببرید.

اختلال شیدایی چیست؟

شیدایی وضعیتی است که در آن فرد دچار اختلال یک دوره خلق و خوی غیرعادی بالا یا تحریک‌پذیر و همچنین تغییرات شدید در احساسات، افکار، انرژی، پرحرفی و سطح فعالیت بدن دارد. این سطح بسیار پرانرژی از فعالیت و رفتار فیزیکی و ذهنی تغییری نسبت به خود معمولی فرد است.

ویژگی های یک فرد دچار شیدایی چیست؟

افرادی که در حالت شیدایی هستند ممکن است در فعالیت هایی که باعث آسیب جسمی، اجتماعی یا مالی آنها می شود، مانند خرج کردن ناگهانی یا قمار کردن مقادیر زیاد پول یا رانندگی بی احتیاطی، زیاده روی کنند. آنها همچنین گاهی اوقات علائم روان پریشی مانند هذیان و توهم ایجاد می کنند که می تواند در تشخیص اختلال دوقطبی از سایر اختلالات مانند اسکیزوفرنی یا اختلال اسکیزوافکتیو مشکل ایجاد کند.

اختلال دوقطبی نوع دو

افراد مبتلا به انواع خاصی از دوقطبی مانند اختلال دوقطبی نوع دو، هیپومانیا را تجربه می کنند که شکل کمتر شدیدتری از شیدایی است. به اندازه اپیزودهای شیدایی دوام نمی آورد و در عملکرد روزانه تداخل چندانی ایجاد نمی کند.

دوره های افسردگی و نشانه های آن

در طول یک دوره افسردگی، خلق و خوی ضعیف یا افسرده و یا از دست دادن علاقه به بیشتر فعالیت ها و همچنین بسیاری از علائم افسردگی دیگر را تجربه می کنید، مانند:

  • خستگی
  • تغییرات در اشتها
  • احساس بی ارزشی و ناامیدی

چرا اختلال دوقطبی دیگر بیماری شیدایی- افسردگی نامیده نمی شود؟

در چند دهه اخیر، دنیای پزشکی، به ویژه حوزه روانپزشکی، عمداً از استفاده از "بیماری افسردگی شیدایی" یا "افسردگی شیدایی" برای توصیف اختلال دوقطبی تغییر جهت داده است. دلایل مختلفی برای این تغییر وجود دارد، از جمله:

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی از "افسردگی شیدایی" برای توصیف طیف گسترده ای از شرایط سلامت روان استفاده می کردند. همانطور که سیستم های طبقه بندی وضعیت سلامت روان، از جمله راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM)، پیچیده تر شده اند، اصطلاح جدید "اختلال دوقطبی" به وضوح بیشتر در تشخیص اجازه می دهد.

در بطن عبارات «شیدایی» در جامعه منظورهای منفی‌های زیادی وجود دارد. به طور مشابه، مردم اصطلاح «افسردگی» را به طور معمول برای توصیف دوره‌های غمگینی که به عنوان افسردگی بالینی واجد شرایط نیستند، استفاده می‌کنند."اختلال دوقطبی" بیشتر یک اصطلاح بالینی، پزشکی است .

 

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی